Oostkamp sterk vertegenwoordigd op lijsten Groen

04 Maart 2014

Oostkamp sterk vertegenwoordigd op lijsten Groen

Op 25 mei staat Groen Oostkamp  met 3 kandidaten op de West-Vlaamse Groen-lijsten voor het Vlaams en Federaal Parlement. "Het zijn cruciale verkiezingen. Er komt immers een onafgebroken periode van vijf jaar bestuur en daarom moeten we nu onze verantwoordelijkheid nemen." De uitdagingen voor ons land zijn enorm. Groen heeft daar de juiste antwoorden voor. De slogan 'Samen Beter Doen' zegt het helemaal. Groen heeft een sociaal-economisch en ecologisch project dat werkt. "Samen kunnen we de uitdagingen aan." Wij willen mee verantwoordelijkheid nemen:

Carol Cartigny (38) ? 4de opvolger Federaal Parlement, is geboren en getogen in Oostkamp en werkt als logopediste in een centrum voor ambulante revalidatie. "Groen heeft het ecologische gedachtengoed al in heel wat domeinen laten doordringen" zegt ze. "Persoonlijk ligt voor mij mobiliteit in de hoogste schuif. Daar moeten we de komende jaren echt werk van maken."

Sam Vandenberghe (30) staat op de 14de plaats voor het Vlaams Parlement. "Groen is een partij die bekommerd is om jonge ouders. Denken we maar aan de steeds moeilijkere combinatie arbeid, gezin en vrije tijd, of het tekort aan kinderopvang" aldus Sam Vandenberghe, zelf papa van twee jonge zoontjes en sinds 2010 inwoner van Oostkamp.

Luc Debuyst (57) ? 7de opvolger Vlaams Parlement, is op rust gesteld kolonel en na nogal wat omzwervingen in Oostkamp "gestrand". Zijn uitgangspunt is dat we rekening moeten houden met de grenzen van onze planeet. "Het in evenwicht houden van alle systemen, waaronder het fragiele ecosysteem, is van essentieel belang."

Daarnaast heeft Groen Oostkamp enorm veel vertrouwen in de kopmannen van Groen: "Bart Staes (Europa), Bart Caron (Vlaanderen) en Wouter De Vriendt (Federaal) zijn allen topparlementairen waarbij veel collega's verbleken. Voor hen zetten we ons graag ten volle in."