Programma

Voor een eerlijker, menselijker en gezonder Oostkamp

De samenleving verandert ingrijpend, ook in Oostkamp. Oostkamp is reeds uitgeroepen tot de strafste gemeente. Groen Oostkamp wil er “de beste gemeente” van maken. Een gemeente waar iedereen zich thuis voelt!

We maken van Oostkamp een nog betere plek om te leven. We richten de straten zo in dat een kind van tien veilig en vol vertrouwen naar school kan fietsen. Dat is voor alle inwoners een verademing. We geven de dorpskern terug aan de inwoner, het wordt er leuk wonen en winkelen.

We bouwen samen aan een bruisend Oostkamp, waar mensen voor elkaar zorgen. Hier is het betaalbaar wonen, met veilige straten en verfrissend groen. Hier wordt je stem gehoord en krijgt iedereen een eerlijke kans.

De klimaatverandering is de belangrijkste uitdaging waar de huidige generatie voor staat. De EU energierichtlijn 2030 zet de bakens uit. Alle beleidsniveaus, van het lokale tot het Europese zullen hierop inzetten. Het project Oostkamp 2030 biedt antwoorden op deze uitdagingen. Groen Oostkamp wil dan ook meewerken aan de realisatie van een reeks aspecten van dit project.

Het blijft zoeken naar een evenwicht tussen de zaken dat de gemeente zelf organiseert en andere zaken waar men een partnership voor aangaat. Een gezonde mix van het gebruik van mensen vanuit de sociale tewerkstelling en eigen mensen op vlak van groenonderhoud is een dergelijk voorbeeld.

Mobiliteit Wonen Milieu en natuur
Klimaat en energie Economie en werk Participatie
Jeugd Senioren Sociaal
Cultuur Erfgoed Noord-zuid