Groene Pluim voor Derde Wereldwerkgroep Waardamme - Ruddervoorde

27 Februari 2022

Groene Pluim voor Derde Wereldwerkgroep Waardamme - Ruddervoorde

Deze werkgroep helpt op diverse vlakken vluchtelingen en mensen in een lokale opvang.

Zoals elk jaar zet Groen Oostkamp, met een Groene Pluim, een duurzaam en/of geëngageerd initiatief in de kijker. Dit jaar gebeurde dit  op zondag 27 februari tijdens een ontbijt met lokale producten. Als laureaat voor De Groene Pluim 2022 koos het bestuur de Derde Wereldwerkgroep Waardamme - Ruddervoorde. 'We leven in polariserende tijden, waar woorden op sociale media een sterke invloed hebben. Wij willen graag daden in de kijker zetten', geeft gemeenteraadslid Carol Cartigny aan. 'Het is hartverwarmend om te zien dat mensen zich nog spontaan inzetten voor anderen, of dat nu anderen uit de onmiddellijke omgeving zijn of uit een andere cultuur. Met kleine acties probeert De Derde Wereldwerkgroep het lot van andere mensen te verbeteren', treedt raadslid Geert Vercruyce bij. 

Deze werkgroep helpt op diverse vlakken vluchtelingen en mensen in een lokale opvang. Ze sensibiliseren de bevolking (o.m. via het solidair ontbijt en de 'Doe-mee'-dagen i.s.m. de lagere school), hebben een actieve betrokkenheid in en deelname aan de Mondiale Raad. Ze geven ook steun aan Ared,  een kleinschalig initiatief in Kameroen dat vooral op vrijwilligers draait en probeert  kinderen van straat te halen, hen te stimuleren en (financieel) te ondersteunen om opnieuw naar school te gaan, sociale hulp te bieden aan de gezinnen e.d. 

Schepen in Beernem, Jan Vanassche, reikte de pluim uit, een kunstwerk gemaakt door Oostkamps kunstenares Rein De Puysseleyr, die recuperatiemateriaal gebruikt in haar werken. Hij lichtte ook toe hoe belangrijk het is dat mensen vrijheid voor alle mensen gelijk zien en anderen behandelen hoe ze zelf ook zouden willen behandeld worden.

We wensen de werkgroep veel succes met hun soepverkoop op 12 maart.