Groene Pluim voor de MOS-scholen van Oostkamp

29 Maart 2012

Groene Pluim voor de MOS-scholen van Oostkamp

Naar jaarlijkse traditie reikt Groen Oostkamp de Groene Pluim uit aan een persoon of organisatie die op milieuvlak een lovenswaardige, uitzonderlijke of een bijzondere inspanning leverde. De vorige jaren kwamen al de Fietsersbond, de milieuvrienden van Hertsberge, een ondernemer in alternatieve energiesystemen, de lokale bioboeren, de buurtcomites, Natuurpunt en Velt aan bod.Dit jaar was het niet moeilijk om de keuze te maken. Onze scholen nemen heel wat milieubewuste initiatieven. Ze hebben de laatste jaren op milieuvlak ernstige inspanningen geleverd. Milieuzorg Op SchoolMilieuzorg is een zaak van en voor iedereen. Als kinderen, hun ouders en leerkrachten samen rond deze belangrijke thema's denken en werken, kunnen we daar alleen maar verheugd om zijn. De school is meer dan een plaats waar kennis wordt overgedragen. Op school leren kinderen leven. Door dagelijks en van jongs af aan met milieu bezig te zijn, hopen en geloven we dat de kinderen van vandaag, bewuste jongeren en volwassenen zullen worden. De MOS-methodiek werd ontwikkeld door de provincie en wordt ook door hun medewerkers ondersteund. Zij leiden milieu-ouders op die op hun beurt hun kennis en passie voor het milieu overbrengen aan de kinderen. Elke school doet dit op haar manier en volgens de eigen mogelijkheden. Daarom willen we elke Oostkampse school belonen die kiest voor MOS. 

Gemeenteraadslid Geert Vercruyce: "Ik weet dat er in een bepaalde school door kinderen, samen met ouders een ecotuintje werd aangelegd waar ook kippen rondscharrelen. In een andere school hebben ze al zeer hard gewerkt rond water.Projecten als 'verzorg je plant in de klas' en 'air@school' passeerden dan weer in een andere school de revu." Teveel goede, leuke interessante en vooral leerrijke en bewustmakende projecten om ze allemaal op te noemen.We willen de ouders, de scholen en natuurlijk ook de kinderen een pluim geven! De scholen die een pluim verdienen zijn:

De Vaart uit Moerbrugge (derde logo 2008)Malpertuis uit Ruddervoorde (eerste logo 2011)De Kiem uit Ruddervoorde (tweede logo 2011)Koning Boudewijnschool uit Oostkamp (derdelogo 2007) en in Nieuwenhove (tweede logo 2008)De Bosbes uit Hertsberge (tweede logo 2010)Sint-Pieter afdeling Nieuwenhove (eerste logo 2010) en de Sint-Pietersschool uit Oostkamp (heeft de verklaring ondertekend)Klimop uit Oostkamp (groene vlag 2010-2012)