Groen met vertrouwen naar de kiezer in Oostkamp

20 Juni 2012

Groen met vertrouwen naar de kiezer in Oostkamp

Groen Oostkamp trekt met een mix van ervaring en vernieuwing naar de gemeenteraadsverkiezingen. Groen wil duidelijk zichtbaar blijven in de gemeenteraad: nu moeten keuzes gemaakt worden voor de toekomst van Oostkamp. Een stem van Groen is daarin belangrijk. Huidig gemeenteraadslid (39) uit Oostkamp krijgt het volle vertrouwen om de lijst te trekken. Op de tweede plaats komt Groenvoorzitter en oud-OCMW-raadslid

Geert VercruyceHilde Naessens (55) uit Moerbrugge. Kersverse Oostkampenaar en Jong Groenlid Sam Vandenberghe (28) staat op de derde plaats. Riet Van De Velde (60) uit Ruddervoorde ondersteunt de lijst vanop de laatste plaats. De rest van de lijst wordt de komende weken ingevuld met sterke en gemotiveerde kandidaten, om zo samen van Oostkamp een groenere gemeente te maken.

De keuzes van Groen voor Oostkamp:

Groen kiest voor betere woningen 

Lijsttrekker Geert Vercruyce: "Kwaliteitsvol wonen is voor ons een prioriteit: Wonen in Oostkamp moet voor iedereen betaalbaar blijven in kwalitatieve en energiezuinige woningen." Op dit moment maken sociale huurwoningen slechts 3,8% van de totale woningmarkt in Oostkamp uit, terwijl het gemiddelde in België op 7% ligt. Een inhaal-beweging is dus nodig. Door een degelijk aanbod van goedkopere woningen zal de reguliere koop- en huurmarkt wat afkoelen en worden woningen minder snel duurder. Groen stelt resoluut de ambitie op 10% sociale huurwoningen om aan de nood van de bevolking te voldoen.

Deelgemeenten bereikbaar met bus

Veel inwoners zijn niet alleen voor hun verplaatsingen, maar ook voor hun sociale contacten aangewezen op de bus. Groen wil daarom inzetten op de bereikbaarheid van alle deelgemeenten met De Lijn.