Stem voor de Groene Pluim

Naar jaarlijkse gewoonte reiken we tijdens de nieuwjaarsreceptie van Groen Oostkamp onze Groene Pluim uit. Dit jaar staat het thema "vrijwilliger" centraal. Zo zetten we Oostkampse doeners in de kijker, mensen die zich belangeloos inzetten voor andere mensen, voor onze gemeente en voor ons milieu. Jij kan mee bepalen wie deze Groene Pluim krijgt. Stem voor 25 januari 2019 op één van de onderstaande kandidaten.

Je bent natuurlijk ook van harte welkom op de uitreiking van de Groene Pluim op vrijdag 1 februari 2019 in het Gemeentehuis van Oostkamp (Gemeenteplein 1). We starten om 20u.

 

Speel Tope 🎲🎯🎳

De Speel-O-Theek in hartje Ruddervoorde. Dit is een bibliotheek met speelgoed in plaats van boeken. Voor het luttele bedrag van 5 € per een jaar kan je speelgoed ontlenen. Je vindt er bouwdozen, puzzels, fantasie- en buitenspeelgoed. De Speel-O-Theek startte in april 2018 met een miniem startbedrag om speelgoed aan te kopen, maar het meeste speelgoed komt uit schenkingen. Nu werken we met 3 vrijwilligers: Betty Verstraete, Veerle Schepers en Ann Le Comte.

We zijn 2 zaterdagen per maand open! Als we meer bekendheid krijgen staan er alvast meer vrijwilligers te popelen om ons te ondersteunen!

Kruimelcafé Oostkamp

1/3 van alle voedsel raakt nooit tot op onze tafels. Het Kruimelcafé wil daarom een gezellige plek voorzien waar voedseloverschotten veranderen in lekkers!

Uit de werkgroep voeding van VELT Oostkamp is in het najaar van 2017 'het Kruimelcafé' ontstaan.  Enkele van onze vrouwelijke leden, waaronder Vicky Peck en Lieve Seyssens sloegen de handen in elkaar en begonnen, iedere dinsdag in De Raat, te koken 'met restjes'. Nu staat er al een heus team achter het fornuis.

Intussen zijn zij een vaste waarde geworden en bieden ze een positief alternatief voor het systematisch weggooien van voedsel.  Zij werken gezonde alternatieven uit en als tegenprestatie is de kostprijs:  een vrije bijdrage wat de maaltijd jouw waard is en wat je aan centen op dit moment kan missen - volledig vrijblijvend.

Oostkamp zwerfvuilvrij maken - mooimakers

Oostkamp is een fijne gemeente om te wonen. De buurt is mooi aangelegd, er zijn openbare parkjes, speeltuinen, vele fiets- en wandelpaden, talrijke bomen en veel natuur. Maar er is ook zwerfvuil. We komen het tegen in de bermen, aan de straatkant, in de speeltuin, op en rondom het voetbalveld,… Het hoort er niet. Het verstoort de omgeving, het straatbeeld en de natuur. Vanuit de gemeente zijn er inspanningen om dit regelmatig op te ruimen, maar het probleem is groot.

Annelien Boone wou er wat aan doen. De mooimakers willen dat Oostkamp voor iedereen aangenaam en mooi blijft. Het is onze buurt, en we willen er zorg voor dragen.

Stem hier op jouw favoriet

 

Reacties